Smak av Halland

På Spiseriet i Varberg fokuserar vi på ekologiskt, hållbart och närproducerat. Vårt mål är att skapa smakupplevelser från vad som finns tillgängligt per säsong från lokala gårdar och leverantörer. Spiseriet rekommenderas av Star Wine List.

Lunch

Återkommer v.33 kl.11:30-14:30
Vegetarisk 145 kr / ta med 135 kr
Med fisk eller kött 145 kr / ta med 135 kr

På vardagar (OBS! 25/6-14/8 serveras Dagens i stället för vardagslunchen) när vi har öppet serverar vi alltid en riktig god grön lunch med fokus på ekologiskt och närproducerat. Ni kan själva välja om ni vill äta lunchen vegetarisk, vegansk eller kompletterad med dagens fisk eller kött. Den baseras på alla goda råvaror vi får hem för veckan.

Till lunchen serveras dagens sallad, surdegsbröd från Sikta Stenugnsbageri och Spiseriets ostsmör. Avsluta sedan med en god kopp kaffe på hållbart odlade bönor rostade av vår vän Mikael på Meltzers kafferosteri här i Varberg eller ekologiskt te från våra vänner på Slöinge kafferosteri.

Förbeställ gärna din ta med lunch, maila oss på kontakt@spiseriet.se senast kl.11 samma dag.

Till vår lunch tillämpar vi till störst del drop in men vi tar ett fåtal bokningar på sällskap med 6 personer eller fler, det ska alltid finnas bord tillgängligt för alla som vill besöka oss. 

Finns det inget bord att boka eller är ni fler än 12 personer, maila oss er bordsförfrågan så kollar vi alltid om vi kan lösa det.


Kvällsmeny

Måndag - Söndag från kl.17:30
Bordsbokning rekommenderas
Efter den 13/8 gäller Torsdag - Lördag

Varmt välkommen hem till oss på Spiseriet. Vår restaurang är resultatet av två vänners gemensamma intresse. Detta intresse har inneburit en resa från guldkantade hemmamiddagar till en restaurang på Johnssons gård. Gästar ni oss på kvällen så blickar vi tillbaka på ursprunget och serverar vår "Meny Spiseriet".

”Meny Spiseriet”, här får ni vårt val av 5 serveringar för 500kr bestående av snacks + 4 rätter, som i vårt tycke är det bästa för stunden. Meny Spiseriet går alltid att få lakto-ovo vegetarisk men meddela för vår vetskap i förväg. Önskar ni den vegansk så måste det meddelas i god tid inför ert besök. Allergier och avvikelser tar vi självklart hänsyn till.

Komplettera med vår utsökta dryckesmeny för vårt val av dryck till respektive servering. 

Till barnen erbjuder vi menyn i reducerat format eller anpassad barnrätter. På kvällarna är det bordsservering som gäller och vi tar bokningar på alla storlekar av sällskap,

Med reservation för ändringar/abonnerade kvällar.

Dagens

Varje dag t.o.m 14/8 kl.11:30-15:30
Efter 14/8 serveras "Helgdagens" Lördag - Söndag
Dagens 195kr
Barndagens 85kr-95kr


Vårt mycket uppskattade och lyckade koncept ”Dagens” fick följa med in i värmen efter vår första sommar (som spenderades utomhus). Nu serveras den dagtid under helgen under namnet Helgdagens och på söndagar kompletterar vi med en utvald förrätt och en dessert och skapar en 3-rätters Söndagsmiddag för den som önskar.

Ost, chark, mindre rätter och dessert finns alltid som ett komplement.

Dagtid lördag och söndag tillämpar vi till störst del drop in. Vi tar bokningar på ett fåtal sällskap med minst 6 vuxna personer, det ska alltid finnas bord tillgängligt för alla som vill besöka oss. Finns det inget bord att boka eller är ni fler än 12 personer, maila oss er bordsförfrågan så ser vi alltid om vi kan lösa det.

"Dagens" serveras varje dag från midsommarhelgen till 14 augustill sommaren 2022.Följ oss på Instagram