Smak av Halland

På Spiseriet i Varberg fokuserar vi på ekologiskt, hållbart och närproducerat. Vårt mål är att skapa smakupplevelser från vad som finns tillgängligt per säsong från lokala gårdar och leverantörer. Spiseriet rekommenderas av Star Wine List.

Lunch

Torsdag kl.11:30-14:30 & Fredag kl.11:30-15:30
Vegetarisk 100 kr / ta med 90 kr
Med dagens fisk eller kött 125 kr / ta med 115 kr

Lunchen har uppehåll v.26-32, då serveras Dagens.

På vardagar när vi har öppet serverar vi alltid en riktig god grön lunch med fokus på ekologiskt och närproducerat. Ni kan själva välja om ni vill äta lunchen vegetarisk, vegansk eller kompletterad med dagens fisk eller kött. Den baseras på alla goda råvaror vi får hem för veckan.

Till lunchen serveras dagens sallad, surdegsbröd från Sikta Stenugnsbageri och Spiseriets ostsmör. Avsluta sedan med en god kopp kaffe på hållbart odlade bönor rostade av vår vän Mikael på Meltzers kafferosteri här i Varberg eller ekologiskt te från våra vänner på Slöinge kafferosteri.

Förbeställ gärna din ta med lunch, maila oss på kontakt@spiseriet.se senast kl.11 samma dag.

Till vår lunch tillämpar vi till störst del drop in men Vvi tar bokningar på alla storlekar av sällskap, det ska alltid finnas bord tillgängligt för alla som vill besöka oss. 

Finns det inget bord att boka eller är ni fler än 12 personer, maila oss er bordsförfrågan så kollar vi alltid om vi kan lösa det.


Kvällsmeny

Torsdag & Lördag från kl.17:30
Vi stänger kl.22:00

Varmt välkommen hem till oss på Spiseriet. Vår restaurang är resultatet av två vänners gemensamma intresse. Detta intresse har inneburit en resa från guldkantade hemmamiddagar till en restaurang på Johnssons gård. Gästar ni oss på kvällen så blickar vi tillbaka på ursprunget och serverar vår "Meny Spiseriet".

”Meny Spiseriet”, här får ni vårt val av snacks + 4 serveringar, som i vårt tycke är det bästa för stunden. Meny Spiseriet går alltid att få lakto-ovo vegetarisk men meddela för vår vetskap i förväg. Önskar ni den vegansk så måste det meddelas i god tid inför ert besök. Allergier och avvikelser tar vi självklart hänsyn till.

Komplettera med vår utsökta dryckesmeny för vårt val av dryck till respektive servering. 

Till barnen erbjuder vi menyn i reducerat format eller anpassad barnrätter. På kvällarna är det bordsservering som gäller och vi tar bokningar på alla storlekar av sällskap,

Med reservation för ändringar/abonnerade kvällar.

Dagens

Lördag & Söndag kl.11:30-15:30
Helgdagens 145kr
Barndagens 75kr
3 -rätters ink. kaffe / te 295kr


Mellan v.26 - 32 serveras Dagens varje dag mellan kl.11:30 - 15:30

Vårt mycket uppskattade och lyckade koncept ”Dagens” fick följa med in i värmen efter vår första sommar (som spenderades utomhus). Nu serveras den dagtid under helgen och på söndagar kompletterar vi med en utvald förrätt och en dessert och skapar en Söndagsmiddag för den som önskar. Löjrom, ost, chark, mindre rätter och dessert finns alltid som ett komplement.

Dagtid lördag och söndag tillämpar vi till störst del drop in. Vi tar bokningar på ett fåtal sällskap med minst 6 vuxna personer, det ska alltid finnas bord tillgängligt för alla som vill besöka oss. Finns det inget bord att boka eller är ni fler än 12 personer, maila oss er bordsförfrågan så ser vi alltid om vi kan lösa det.

Dagens kommer åter till sommaren 2021 och kommer serveras mellan kl.11:30-15:30 från och med slutet på juni till mitten av augusti, då tar vi enbart bokningar under dagen på sällskap med 6 vuxna personer eller fler.Följ oss på Instagram