Smak av Halland

På Spiseriet i Varberg fokuserar vi på ekologiskt, hållbart och närproducerat. Vårt mål är att skapa smakupplevelser från vad som finns tillgängligt per säsong från lokala gårdar och leverantörer. Spiseriet rekommenderas av White Guide och finns med på Star Wine List.

Vardagslunch

Torsdag - Fredag kl.11:30-14:30
Lunch 145 kr / Veckans Klassiker = veckopris
Långlunch 295kr

På vardagar när vi har öppet serverar vi alltid en riktig god grön lunch med fokus på ekologiskt och närproducerat. Ni kan själva välja om ni vill äta lunchen vegetarisk, vegansk eller med dagens fisk eller kött. Den baseras på alla goda råvaror vi får hem för veckan. Som ett komplement till lunch serveras dessutom Veckans Klassiker som byts ut varje vecka, och kan ha olika pris vecka för vecka beroende på innehåll.

Till lunchen serveras soppa eller sallad (beroende på årstid och tillgång), surdegsbröd från Sikta Stenugnsbageri och Spiseriets ostsmör. Avsluta sedan med en god kopp kaffe på hållbart odlade bönor rostade av vår vän Mikael på Meltzers kafferosteri här i Varberg eller ekologiskt te från våra vänner på Slöinge kafferosteri.

Förbeställ gärna din ta med lunch, maila oss på kontakt@spiseriet.se senast kl.11 samma dag.

Till vår lunch tillämpar vi till störst del drop in men vi tar ett fåtal bokningar för dom som önskar äta vår långlunch samt på sällskap med 6 personer eller fler, det ska alltid finnas bord tillgängligt för alla som vill besöka oss. 

Är ni fler än 12 personer, maila oss er bordsförfrågan så kollar vi alltid om vi kan lösa det.


Kvällsmeny

Fredag - Lördag från kl.17:30
Meny Spiseriet 550 kr
Bordsbokning rekommenderas

Varmt välkommen hem till oss på Spiseriet. Vår restaurang är resultatet av två vänners gemensamma intresse. Detta intresse har inneburit en resa från guldkantade hemmamiddagar till en restaurang på Johnssons gård. Gästar ni oss på kvällen så blickar vi tillbaka på ursprunget och serverar vår "Meny Spiseriet".

”Meny Spiseriet”, här får ni 4 rätter + snacks + kaffegodis som i vårt tycke är det bästa för stunden. Meny Spiseriet går alltid att få lakto-ovo vegetarisk men meddela gärna för vår vetskap i förväg. Önskar ni den vegansk så måste det meddelas i god tid inför ert besök. Allergier och avvikelser tar vi självklart hänsyn till.

Komplettera med vår utsökta dryckesmeny för vårt val av dryck till respektive servering. 

Till barnen erbjuder vi menyn i reducerat format eller anpassade barnrätter. På kvällarna är det bordsservering som gäller och vi tar bokningar på alla storlekar av sällskap,

Med reservation för ändringar/abonnerade kvällar.

Helgdagens

Lördag - Söndag kl.11:30-15:30
Helgdagens 195kr / Barndagens 85kr-95kr
Söndagsmiddag 355kr


Vårt mycket uppskattade och lyckade koncept ”Dagens” fick följa med in i värmen efter vår första sommar (som spenderades utomhus). Nu serveras den dagtid under helgen och då under namnet Helgdagens och på söndagar kompletterar vi med en utvald förrätt och en dessert och skapar en 3-rätters Söndagsmiddag för den som önskar.

Ost, chark, mindre rätter och dessert finns alltid som ett komplement.

Dagtid lördag och söndag tillämpar vi till störst del drop in. Vi tar bokningar på ett fåtal sällskap med minst 6 vuxna personer, det ska alltid finnas bord tillgängligt för alla som vill besöka oss. Är ni fler än 12 personer, maila oss er bordsförfrågan så ser vi om vi kan lösa det.

"Dagens" serveras varje dag från midsommardagen till 13 augusti sommaren 2023.Följ oss på Instagram