Smak av Halland

På Spiseriet i Varberg fokuserar vi på ekologiskt, hållbart och närproducerat. Vårt mål är att skapa smakupplevelser från vad som finns tillgängligt per säsong från lokala gårdar och leverantörer. Spiseriet rekommenderas av White Guide och finns med på Star Wine List.

Dagens

Torsdag - Söndag kl.11:30-15:30
Dagens 195kr / Barndagens 85kr-95kr

Vårt mycket uppskattade och lyckade koncept ”Dagens” fick följa med in i värmen efter vår första sommar (som spenderades utomhus). Nu serveras den dagtid dom dagar vi har öppet och numer har vi dessutom utökat med en Långlunch där vi kompletterar Dagens men en utvald förrätt och en dessert och skapar en 3-rätters meny för den som önskar.

Ost, chark, mindre rätter och dessert finns alltid som ett komplement.

Till Dagens tillämpar vi till störst del drop in. Vi tar bokningar på ett fåtal sällskap per dag.

Till Dagens så har vi följande tider som går att boka: 11:30, 11:45, 12:00, 12:15, 12:30 samt 14:15, 14:30 & 14:45.

Vi tar inga bokningar för Dagens mellan 12:45 - 14:00 utan då är det enbart drop in som erbjuds.

Till vår Långlunch tar vi bokningar på alla storlekar av sällskap och när som under vår lunchtid men senast kl.14:00

Är ni fler än 12 personer, maila oss er bordsförfrågan så ser vi om vi kan lösa det.

"Dagens" serveras varje dag från midsommardagen till 13 augusti sommaren 2023.

Kvällsmeny

Kvällsmenyn har nu uppehåll och Valborgsmässoafton blir första kvällen för säsongen.
Meny Spiseriet 550 kr
Bordsbokning rekommenderas

Varmt välkommen hem till oss på Spiseriet. Vår restaurang är resultatet av två vänners gemensamma intresse. Detta intresse har inneburit en resa från guldkantade hemmamiddagar till en restaurang på Johnssons gård. Gästar ni oss på kvällen så blickar vi tillbaka på ursprunget och serverar "Meny Spiseriet".

”Meny Spiseriet”, här får ni 4 rätter + snacks + kaffegodis som i vårt tycke är det bästa för stunden. Meny Spiseriet går alltid att få lakto-ovo vegetarisk men meddela gärna för vår vetskap i förväg. Önskar ni den vegansk så måste det meddelas i god tid inför ert besök. Allergier och avvikelser tar vi självklart hänsyn till.

Komplettera med vår utsökta dryckesmeny för vårt val av dryck till respektive servering. 

Till barnen erbjuder vi menyn i reducerat format eller anpassade barnrätter. På kvällarna är det bordsservering som gäller och vi tar bokningar på alla storlekar av sällskap,

Med reservation för ändringar/abonnerade kvällar.

Crêperian

Öppnar sommaren 2024 igen
Öppet utvalda dagar 15:30 - 22:00


Crêperian är vårt komplement under högsommaren. Denna del öppnar när ordinarie lunch stänger och har öppet så länge vi har gäster. Vid fint väder är det bord under bar himmel som erbjuds och vid sämre väderlek sitter man ute under taket på verandan. Här erbjuds matiga Galettes & söta Crépes, snacks / tilltugg, mindre rätter samt ost & chark. Det finns drinkar, öl, vin, cider och massor av alkoholfria alternativ. Till Crêperian är det enbart drop in som erbjuds. Varmt välkomna till sommaren.

Följ oss på Instagram