Vi som driver Spiseriet är Peter Halldén,. Martin Anneflod & Samuel Eriksson.
Barndomsvänner Peter Halldén & Linus Boman valde helt olika vägar i livet men strålade samman för att jobba med det dom båda brinner för mest här i livet - Mat & Dryck. Det blev starten av Spiseriet år 2019. Med sig under resan fick dom Martin som numer är hjärnan i köket och Samuel med mångårig erfarenhet som kock & sommelier.
Sedan slutet på 2024 har Linus valt att lämna Spiseriet.
Peter var under 12 år operativt ansvarig för tre restauranger i Göteborg (Thörnströms kök, Privata rum och Studio Thörnströms). Thörnströms kök är en av Göteborgs bästa restauranger med stjärna i Guide Michelin. Bakom Thörnströms står krögarparet Anne och Håkan Thörnström.
Peter har lång och gedigen erfarenhet från branschen och är utbildad kock, ”bar och restaurangchef”, sommelier och fromager. Han driver också ett eget företag där han håller i provningar inom mat och dryck men också föreläsningar inom dryck för bland annat sommelierstudenter på Yrgo i Göteborg. 2018 blev han utsedd till ”Årets Sommelier” på restauranggalan. Kort sagt har Peter erfarenheten som behövs för att ta restaurangverksamheten på Johnssons Gård, Varberg ytterligare några kliv.
Martin startade sin bana på Spiseriet i maj 2020 och gick med som delägare i bolaget bakom Spiseriet ett år senare. Martin är ansvarig i köket på Spiseriet och har lång erfarenhet i branschen från bl.a Sjömagasinet & Kometen under Leif Mannerströms ledning samt som kökschef på exklusiva Dorsia Hotel och med en 5:e plats i Årets Kock / SM i professionell matlagning 2022.
Samuel - I samband med att gänget bakom Spiseriet tagit över restaurang Prästgatan (där Samuel numer är ansvarig för köket) i centrala Varberg har Samuel kommit med och är därmed sist in i som delägare i bolaget. Samuel har arbetat inom restaurang i hela sitt liv. Det har blivit flertalet år i köket som säsongare både i fjällen men även på hyllade Krakas Krog på Gotland och exklusiva Niehku Mountain Villa vid riksgränsen samt senast på stjärnkrogen Äng på Ästad Vingård. Samuel är dessutom utbildad Sommelier.
Förutom oss kan man träffa på vår eminenta matlagare & kocktrollerska Jennifer Johansson, vår restaurangchef / tillika sommelier Mickis, vår fantastiska kock David eller Tobias som verkligen kan det här med att ta hand om gäster, och så får vi inte glömma Olof som efter avslutad utbildning på gymnasiesärskolan blev fast anställd och en viktig del av Spiseriet, eller någon av våra andra helsköna medarbetare. Hur som – känn er högst välkomna!