Matälskarna

Vi som driver Spiseriet är Peter Halldén, Linus Boman & Martin Anneflod. Barndomsvänner Peter & Linus valde helt olika vägar i livet men har nu strålat samman och jobbar med det dom båda brinner för mest här i livet - Mat & Dryck. Med sig på resan har dom Martin som är hjärnan i köket.

Peter Halldén

Har dom senaste 12 åren varit operativt ansvarig för tre restauranger i Göteborg (Thörnströms kök, Privata rum och Studio Thörnströms). Thörnströms kök är en av Göteborgs bästa restauranger med stjärna i Guide Michelin. Bakom Thörnströms står krögarparet Anne och Håkan Thörnström. 


Peter har lång och gedigen erfarenhet från branschen och är utbildad kock, ”bar och restaurangchef”, sommelier och fromager. Han driver också ett eget företag där han håller i provningar inom mat och dryck men också föreläsningar inom dryck för bland annat sommelierstudenter på Yrgo i Göteborg. 2018 blev han utsedd till ”Årets Sommelier” på restauranggalan. Kort sagt har Peter erfarenheten som behövs för att ta restaurangverksamheten på Johnssons Gård, Varberg ytterligare några kliv.

Linus Boman

Han har ingen arbetserfarenhet från branschen men har mat som sitt allra största intresse. Med stor passion och nyfikenhet har han spenderat otaliga timmar i köket där han experimenterar, testar och lagar mat så ofta det hinns med. Dom senaste åren innan Spiseriet blev verklighet körde Linus och Peter ett hobbyprojekt med ”Hemma middagar” hos Peter med privata sällskap som var mycket lyckade. 

Linus arbetade senast på logistikavdelningen på Nilson Group i Varberg, Skandinaviens ledande skokoncern där han jobbade i 14 år. De senaste åren innan Spiseriet var han bland annat varit ansvarig för att transporter ut till butiker fungerar som det skulle, vilket kunde vara ganska utmanande då de använder sig av PostNord. Linus kände att det var dags att prova något nytt och när chansen med Spiseriet dök upp kändes det självklart att satsa på det och lämna skrivbordet, för att göra något han drömt om länge.

Vårt team

Förutom oss kan man träffa på vår eminenta matlagare & kocktrollerskan Jennifer Johansson, vår ständiga vapendragare & matsalsstjärna Anton Carlstein, vår restaurangchef / tillika sommelier Mickis, vår allt i allo Noah Vig, vår sommelierutbildade servitör James eller någon av våra andra helsköna medarbetare. Hur som – känn er högst välkomna!