Matälskarna

Vi som driver Spiseriet är Peter Halldén, Linus Boman, Martin Anneflod & Samuel Eriksson. Barndomsvänner Peter & Linus valde helt olika vägar i livet men har nu strålat samman och jobbar med det dom båda brinner för mest här i livet - Mat & Dryck. Med sig på resan har dom Martin som är hjärnan i köket och Samuel med mångårig erfarenhet som kock & sommelier.

Peter Halldén
Linus Boman
Martin Anneflod
Samuel Eriksson

Peter var under 12 år operativt ansvarig för tre restauranger i Göteborg (Thörnströms kök, Privata rum och Studio Thörnströms). Thörnströms kök är en av Göteborgs bästa restauranger med stjärna i Guide Michelin. Bakom Thörnströms står krögarparet Anne och Håkan Thörnström. 
Peter har lång och gedigen erfarenhet från branschen och är utbildad kock, ”bar och restaurangchef”, sommelier och fromager. Han driver också ett eget företag där han håller i provningar inom mat och dryck men också föreläsningar inom dryck för bland annat sommelierstudenter på Yrgo i Göteborg. 2018 blev han utsedd till ”Årets Sommelier” på restauranggalan. Kort sagt har Peter erfarenheten som behövs för att ta restaurangverksamheten på Johnssons Gård, Varberg ytterligare några kliv.

Linus har ingen tidigare arbetserfarenhet från branschen men har mat som sitt allra största intresse. Med stor passion och nyfikenhet har han spenderat otaliga timmar i köket där han experimenterar, testar och lagar mat så ofta det hinns med. Dom senaste åren innan Spiseriet blev verklighet körde Linus och Peter ett hobbyprojekt med ”Hemma middagar” hos Peter med privata sällskap som var mycket lyckade. 

Linus arbetade senast på logistikavdelningen på Nilson Group i Varberg, Skandinaviens ledande skokoncern där han jobbade i 14 år. De senaste åren innan Spiseriet var han bland annat varit ansvarig för att transporter ut till butiker fungerar som det skulle, vilket kunde vara ganska utmanande då de använder sig av PostNord. Linus kände att det var dags att prova något nytt och när chansen med Spiseriet dök upp kändes det självklart att satsa på det och lämna skrivbordet, för att göra något han drömt om länge.

Martin startade sin bana på Spiseriet i maj 2020 och gick med som delägare i bolaget bakom Spiseriet ett år senare. Martin är ansvarig i köket på Spiseriet och har lång erfarenhet i branschen från bl.a Sjömagasinet & Kometen under Leif Mannerströms ledning samt som kökschef på exklusiva Dorsia Hotel och med en 5:e plats i Årets Kock / SM i professionell matlagning 2022.

Samuel - I samband med att gänget bakom Spiseriet tagit över restaurang Prästgatan i centrala Varberg har Samuel kommit med och är därmed sist in i som delägare i bolaget. Samuel har arbetat inom restaurang i hela sitt liv. Det har blivit flertalet år i köket som säsongare både i fjällen men även på hyllade Krakas Krog på Gotland och exklusiva Niehku Mountain Villa vid riksgränsen samt senast på stjärnkrogen Äng på Ästad Vingård. Samuel är dessutom utbildad Sommelier.

Vårt team

Förutom oss kan man träffa på vår eminenta matlagare & kocktrollerskan Jennifer Johansson (mammaledig för tillfället), vår restaurangchef / tillika sommelier Mickis (till viss del mammaledig), vår kock Nathalie som efter sin avslutande praktik i gymnasiet fick jobb och stannade kvar, vår allt i allo Noah Vig och Olof som efter avslutad utbildning på gymnasiesärskolan blev fast anställd och en viktig del av Spiseriet, eller någon av våra andra helsköna medarbetare. Hur som – känn er högst välkomna!