Besök från det kulliga distriktet Cahors i Frankrike

Spiseriet bjuder in

- Jérémie Illouz

Vi kan med glädje berätta av vi får celebert besök från det kulliga distriktet Cahors i Frankrike. Här hittar vi vinmakaren och vingeniet Jérémie Illouz – en riktig skön kille som gör smaskiga röda viner på framförallt druvan Malbec. Vi ställer alltså till med en härlig vinfest, förvänta er ingen klassisk Vinmakar-middag utan här blir allt smått galet och utomordentligt trevligt.

 

Vi startar kvällen med hans senaste projekt/vin som han kallar Wagon, ett juiceigt  och klunkvänligt vin på druvorna Malbec, Trebbiano & Gamay. Till det serveras som sig bör en stabil uppsättning med ost & chark. Därefter dukas varmrätten fram på bordet, som vanligt blir det plockmat och dagen till ära fokus på kött och gröna sköna tillbehör. Självklart löser vi hel-vegetariskt också om någon skulle önska det. 

Prova Jérémies

fyra viner. (Från 2014)

Till det dukar vi fram 4 av Jérémies viner (alla från 2014) som ni dricker och provar i den takt ni själva vill. I glasen blir det: La Piece, Cajolle, Prinzet och Haut Piecech. 

 

När vi har fått nog blir det en kopp kaffe/te med sött från grannarna på Sikta.

Som en extra bonus

har vi bjudit in Eva

från Principium dryck.

 

Principium har vuxit fram som ett namn som vi trivs med och något som vi står för.Principium är latin för “ursprung”, och våra drycker ska uttrycka just detta. Druva, terroir, klimat, vinstockars ålder, vinmakarens skicklighet och allt det som påverkar dryckernas smak och karaktär. Dryckerna ska vara rena från manipulation. Rena, oavsett om det är cider, vin eller sprit. Naturliga drycker som visar sitt ursprung är de godaste dryckerna och de som harmoniserar bäst till modern svensk gastronomi.

Eventet ägde rum den 25.e januari 2020.

Varmt välkomna till vår

dröm, verklighet och vardag

//Restaurang

//Boka

//Meny

//Om oss

//Instagram

//Facebook

//

//

//

Spiseriet, Vare 47 Johnssons Gård, 432 91 Varberg

//Org.nummer// kontakt@spiseriet.se

nordiskt kök med lokala 

och ekologiska råvaror